Asuinrakennusten energia-avustusten haku käynnissä

Valtioneuvosto antoi asetuksen asuinrakennusten energia-avustuksista. Avustuksia myönnetään asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin, yhteensä 20 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja 40 miljoonaa euroa vuodessa vuosina 2021–2022.

”Energia-avustukset ovat tärkeä ilmastoteko. Ne antavat yhä useammalle taloudellisen mahdollisuuden parantaa oman kodin energiatehokkuutta ja pienentää näin asumisen ilmastopäästöjä. Jokainen erittäin energiatehokkaaksi korjattu rakennus on askel kohti hiilineutraalia Suomea 2035”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Avustuksia voivat hakea kerros- ja rivitaloyhtiöt, valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa sekä omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat. Avustusta voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin. Se ei ole tulosidonnainen.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustukset. Avustusta voi hakea ARAsta 2.1.2020 alkaen. Avustusta voi saada korjaushankkeen suunnittelukustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.10.2019 alkaen sekä toteuttamiskustannuksiin, jotka ovat muodostuneet 1.1.2020 lähtien.

Lue lisää ympäristöministeriön sivuilta:
https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Asuinrakennuksille_myonnettavissa_yhteen(53549)

Asuinrakennusten energia-avustusten haku käynnistyi
3.1.2020

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin 20 miljoonaa euroa avustuksia vuonna 2020.

Avustuksia voivat hakea omakoti- ja paritalojen omistajat, kerros- ja rivitaloyhtiöt sekä valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt.

Avustusta myönnetään energiatehokkuuden parantamiseen, energian käytön tehostamiseen ja sisäilmasto-olosuhteiden parantamiseen. Avustusta voi saada myös esimerkiksi energian käytön kysyntäjoustoa parantaviin ratkaisuihin. Avustusta voi saada korkeintaan 6 000 euroa, mutta kuitenkin enintään 50 % korjaushankkeen toteutuneista kustannuksista.

Hakemukseen tulee liittää mukaan arvio korjausten vaikutuksista rakennuksen E-lukuun ja asiantuntijan laatima kustannusarvio vaadittavista toimenpiteistä. Avustus maksetaan jälkikäteen, kun energiatehokkuuden paraneminen on todennettu korjausten jälkeen laadittavalla uudella energiatodistuksella.

Hakemukset tulee jättää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle viimeistään 30.6.2020.

Lisätietoja avustuksesta löytyy ARA:n omasta tiedotteesta: tästä.

Suoraan hakemukseen ja tarkempiin hakuohjeisiin pääset tästä

Lähde: sähköala.fi/ ym.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: