SÄHKÖISTYSKYSELY: KOTIEN SÄHKÖREMONTEILLE ON TARVETTA

Löydä sähkömies -palvelun toteuttamaan kyselyn vastasi 2370 henkilöä, joista 9 % ei ole koskaan tarkistuttanut kotinsa sähköjä eikä 4 % kyennyt edes muistamaan, onko sähkömies käynyt koskaan paikalla. Vastanneista 17 % ilmoittaa sähkömiehen käyneen viimeksi yli neljä vuotta sitten.

Parhaiten ajan tasalla olivat ne 48 %, joiden kotona käynnistä oli alle vuosi sekä 21 %, joilla käynnistä oli 2-4 vuotta. Luvut kertovat, että näiden vastaajien kohdalla kiinnostus rakentamiseen ja remontoimiseen on johtanut myös toteutukseen.

Vanhaa, viallista ja viritettyä

Sähköremontteihin on tarvetta, sillä etenkin viime vuosituhannella rakennettujen kotien sähköistys on auttamatta vanhentunut. Samaan aikaan kodin sähkölaitteiden määrä kasvaa vuosi vuodelta.

Vanhat maadoittamattomat pistorasiat saattavat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa sähköpalon tai sähköiskun sähkölaitteen vikaantuessa. Johdinten löysä liitos tai ylikuorma voi puolestaan aiheuttaa kuumenemista sähkökeskuksessa.

On selvää, että laittomat itse tehdyt sähköasennukset tai itse korjatut sähkölaitteet ovat tyypillinen vaaratilanteiden ja onnettomuuksien aiheuttaja.

Ammattilainen paikalle

Harva oivaltaa, että asunnon käyttäjä – omistaja tai vuokralainen – on vastuussa sähköasennusten ja sähkölaitteiden turvallisuudesta. Havaitut viat on siis syytä korjauttaa heti.

Niin sisällä kuin pihallakin tarvittavat sähkötyöt on aina teetettävä urakointioikeudet omaavalla alan ammattilaisella. Häneltä asiakas saa paitsi takuun tehdyille töille, myös varmuuden asennusten turvallisuudesta.

Ammattitaitoisen, asianmukaiset oikeudet omaavan sähkömiehen löydät Virtoolta.

 

Lähde: Löydä sähkömies.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: